Petr Vaněk

Je libo nemluvně v prášku?

7. 05. 2012 15:38:49
Omlouvám se za ne příliš hezký název textu, ale to, o čem dnes chci psát také zrovna hezké není, nebo mi to alespoň tak nepřijde. Nezávisle na několika serverech (viz odkaz níže) se objevily zprávy, že jihokorejští celníci zabavili několik tisíc tabletek, které obsahovaly rozemletá, (alespoň doufejme) mrtvá nemluvňata. Už jenom tato zpráva sama o sobě mě neuvěřitelně znechutila a doslova rozhořčila.

Chápu, že určité kultury mají určité tradice. Tak jako my slavíme Vánoce, Velikonoce nebo pálíme čarodějnice, tak se na Filipínách nechávají dobrovolně ukřižovat mladí muži při vzpomínce na Ježíše Krista, ve Španělsku se pořádají akce, kdy vás v ulicích honí několik set kilogramový divoký býk, některé kultury požadují po „svých lidech“ obřízku. Ano, toto jsou zvyky a tradice, které by se ještě daly pochopit, ale jak je možné, že v tomto civilizovaném světě – a obzvláště mluvíme-li doopravdy o civilizované zemi jakou bezesporu Jižní Korea je (např. se zde vyrábí 25% elektrických spotřebičů, má velmi vyspělou ekonomiku a státní rozpočet bezpečně v kladných číslech) a právě zde, v Jižní Koreji se děje něco takového, jako pašování rozemletých čerstvě narozených a zemřelých dětí, v tabletkách?!?

Podle článku byly tyto „medikamenty“ vyrobeny v severovýchodní Číně a odtud propašovány do Jižní Koreje. Jižní Korejci totiž věří, že tyto tabletky jim pomohou v sexuální potenci, nebo že jimi zázračně vyléčí záhadné nemoci. Jak je vůbec možné, že civilizovaní lidé tomuto extrému věří? Je mi jasné, že mnohým z Vás se nyní zjeví otázka, že my Češi také věříme (alespoň někteří z nás) na zázračné pilulky na hubnutí apod., ale řekněte si sami, pozřeli byste tabletku z lidského masa, která by Vám – dle pověry – měla pomoci shodit nějaké to kilo či pomoci ve Vašem sexuálním životě?

V článku se doslova píše:

„Jejich obsah podle úřadu pochází z těl mrtvých nemluvňat či lidských plodů, jejichž maso je rozsekáno na malé kousky a poté sušeno v pecích.“

Opět mi zůstává jen rozum stát nad tím, jak tohohle s prominutím svinstva je někdo vůbec schopen. Jak je možné, že se najdou tací lidé, kteří sesbírají mrtvá těla v márnicích, nasekají je a usuší v peci. Tito lidé – ať už za to dostávají zaplaceno cokoliv – jsou nechutní, bezcitní, zřejmě psychicky nemocní lidé, protože zdravý člověk toto nemůže udělat. Omlouvám se za svou případnou radikalitu ohledně tohoto tématu, ale v poslední době mě ani domácí politická situace neznechutila jako tento článek.

Samotnou kapitolou ovšem je, jak rozdílně tuto zprávu podala média v různých zemích. Zatímco v Itálii, Nizozemsku, Anglii a třeba i Portugalsku tuto zprávu zařadila média do kategorie 18+ a jejich články jsou silně emotivně zabarveny proti tomu, co se v Číně a Jižní Koreji děje, v Česku média vynesla na povrch prakticky neutrálně podaný článek převzatý z nějaké světové agentury a bez problému ho umístila na přední místa svých stránek. Každý národ je evidentně jiný...

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/266908-prasek-z-masa-zemrelych-nemluvnat-pasovali-do-jizni-koreje-v-kapslich.html

Autor: Petr Vaněk | karma: 9.21 | přečteno: 714 ×
Poslední články autora