Šádek vs. média

V dopoledních hodinách byl odvolán od týmu FC Viktoria Plzeň její kouč Dušan Uhrin mladší. Na tom ostatně není nic divného.. týmu se nedařilo, herní projev nebyl nejlepší a u českých týmů je výměna trenéra velmi častým jevem. Média ovšem narážejí na dřívější prohlášení šéfa Plzně, který řekl, že trenér Uhrin má jeho důvěru a o odvolání ani nechce slyšet. A zde začíná onen problém...

Dle deníku Sport, Adolf Šádek řekl na začátku srpna, že Uhrin nikdy nebyl a není na odvolání. Ve vystřiženém videu redaktora Sportu, pana Pavla Janegy, to opět zmiňuje před zápasem s Jabloncem. 

Doslova říká, že nehledě na výsledek zápasu s Jabloncem a rumunským Petrolulem, odvolání Uhrina není na pořadu dne. Nyní můžeme přistoupit k dané věci ze dvou stran.

Zaprvé, Šádek opravdu neuvažoval o odvolání Uhrina, nicméně do hry vstoupila tragická odveta v předkole EL. Dovedu si představit, že v případě upachtěné prohry 1:0 by Uhrin na svém místě setrval, ale prohra 1:4 - jedna z nejvyšších v evropských soutěží pro Plzeň s nepříliš známým soupeřem je přeci jen velká rána do vazu a právě vysoký výsledek mohl mít za následek onen vyhazov.

Druhý pohled se nabízí s pravděpodobnější variantou... Již po prohraném utkání Superpoháru se začaly rojit spekulace o Uhrinově odvolání, nicméně Šádek to na začátku srpna popřel. Předpokládejme ovšem, že v tu dobu již věděl, že nemluví pravdu a že se chystá výměna na trenérském postu. Jak ale měl jinak reagovat? Pokud nový trenér ještě nebyl k dispozici, či jednání nepostoupila tak daleko, aby Plzeň mohla tuto informaci potvrdit, měl Šádek říct natvrdo do médií před klíčovým zápasem sezony, že po něm Uhrin skončí? Měl tak podrýt jeho motivaci, soustředění týmu apod.? Nemyslím si... Každý normální člověk v jeho pozici by za této situace - dle mého názoru - neřekl krutou pravdu. 

Proto příliš nechápu chování jednoho z největších českých médií ve světě sportu - deníku iSport.cz. Jeho redaktoři se hromadně na svých Twitterových profilech vyjadřují v urážlivém a zamindrákovaném tónu, že jim nebyla řečena pravda dříve. Chování hodné malých dětí. Ve všem samozřejmě vyniká radikálně sparťanský redaktor Jakub Konečník (vtipná přeměna jména Konečný - tyto hrátky se jmény mají v redakci Sportu rádi :) ), který na této situaci nenechává nit suchou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je škoda, že redaktoři iSportu nechápou tuto situaci (přičemž kdo jiný by ji měl chápat více, než sportovní redaktoři) a navíc se v ní ještě takto vyžívají. Navíc paradoxem je, že právě tito redaktoři pasou po profesionalitě a rádi kritizují a všeznale "radí" ostatním. Možná by si raději měli zamést před vlastním prahem...

 

 

Autor: Petr Vaněk | pondělí 11.8.2014 20:51 | karma článku: 11,45 | přečteno: 583x