Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Souhlasím s Vámi pane Vaněk. Víte zaujímalo by mě kolik z přispěvatelů, k Vašemu blogu, těch "negativních" vůči němu, četlo text amnestie a nahlédlo do trestního zákoníku. Pokud by tak učinili, zjistili by, že amnestie tak jak je napsána je amaterizmus, lenost pracovat na specifikaci, či záměr. Mediím bych nic nevyčítal. Český národ se dá rád strhnout, ale jen někteří čtou. Třísky opravdu létat nemusely.

1 1
možnosti
AK

Tak jinak:

- prezident má právo udělit amnestii, ale nemá nárok na to, aby tím okamžikem propukly ovace a výkřiky nadšení celého národa

- výkřiky nevole (ale ani "Vole") na věci nic nezmění.

No a tak s tím budeme muset žít.

Na konci týdne má zase sněžit a taky s tím nic nemůžeme udělat. Leda si to oblíbit - to je sice konstruktivní řešení, ale není to řešení uskutečnitelné obecně.

3 0
možnosti
VK

Napsal jsem ve svem blogu http://vaclavkral.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=314659 ze text amnestie nepovazuju za rozumny, protoze soudy soudi v Cesku tak jak soudi. To znamena ze je dost odsouzenych, kterym je nelogicky udelen trest pod spodni hranici. A naopak. Samozrejme. Vzdy je to o soudci. Proto si myslim, ze ten text mel byt preciznejsi v tom, ze propusteni meli byt lide odsouzeni za specialne a presne jmenovane trestne ciny a to bez casove hranice. Je jasne ze i tak by mohlo dochazet k cinum jako je ono zabiti nebo sexualni zneuziti, protoze oba pachatele byli predtim odsouzeni za drobne kradeze, pokud jsem dobre informovan. Jenze byla li by podminka pro propusteni stanovena takto jasne, mel by president vetsi prostor pro argumentaci. To je jedna vec. Na druhou stranu by si ovsem vsichni meli uvedomit, ze president nepropustil vrahy, znasilnovace ci sexualni delikventy a to ze se propusteni techto cinu dopustili, nelze hazet na Klausovu hlavu, protoze by se toho mohl teoreticky dopustit i milacek naroda, bojovnik proti rezimu Smetana. Kdyby mu hrablo v kebuli. Ze ne? A jak si tim muzete byt jisti? Nebo jak mel Klaus predpokladat ze ten ci onen udela to ci ono?

1 3
možnosti
AK

Já tomu pořád nerozumím.

Prezident má na amnestii právo, dobře.

To ale není totéž co povinnost, ne?

Kdyby byl býval žádnou neudělil, co by se stalo?

Komu by to vadilo (kromě těch zavřených, stíhaných...pochopitelně)?

Tak co ho nutilo, nebo co jemu osobně to přineslo?

2 2
možnosti
Foto

"Kdyby byl býval žádnou neudělil, co by se stalo?" To vám povím zcela přesně. Kritizovali by ho ti samí za to, že za dobu svého mandátu amnestii nedal, a zdůvodňovali by to jeho sebestředností, postrádající empatii a sociální rozměr. ;-)

7 10
možnosti
FK

"odsoudíte nevinné, kteří přišli o své peníze a majetky ...." Mladý muži, neblbněte! Ti lidé by to už tak jako tak nedostali. Snad si nemyslíte, že ti gauneři z toho Hsystému a pod. ještě s něčím disponují.  Kdybych vám uvedl s čím, tak by mě vymazali. Ty peníze jsou kdesi v prkvančicích, či jak se říká na Kajmanech....To je skutečně nesmírná hloupost si toto myslet a kdo si tak vede, tak je notorický hlupák či licoměrný darebák. Měl byste se ptát, kdo byli ti lidé, kteří takto "hospodařili", před převratem. Že se jedná o bandu estébáků a bolševiků, to je nad nebe jasnější. A hlavně byste se měl ptát, kdo byli ti soudci, kteří je např. před tím cca. desetiletím neodsoudili. Kdo byli ti policisté, kdo je nedopadli. A ptejte se na kádrovou politiku v 90. letech v českých soudech a třeba na ministerstvu vnitra. Právě z počátku 90. let. Tam hledejte příčiny tohoto marastu.Tam je zakopaný pes.

2 4
možnosti
MM

Přesně tak, pane Karlíku. Vylévá se spousta špíny na jednoho jediného člověka, za všechno může on, přilévá se olej do ohně vymýšlením způsobů, jak by měly být odškodňovány oběti hospodářské kriminality, zda by třeba tuto Klausovu chybu (amnestii) neměli zaplatit občané apod., ale nikdo se neptá, jak je možné, že ten či onen soudce nebyl schopen po 10 let udělit trest viníkovi, jak je možné, že spousta případů leží roky na soudech a nic, jak je možné, že soudy v takových velkých kauzách prostě nefungují ...  Proč proboha nevěnují čas jednotlivým kauzám a jejich soudcům? To si opravdu všichni myslí, že za každou kausou stojí Klaus, za blbou náladou stojí Klaus, za veškerou korupcí stojí Klaus? Nikdo neřeší naše soudce! Proč?

1 1
možnosti
Foto

... statisíce, miliony poznali že je to špatně!!! blahopřeji české republice k statisícům, milionům právníků! Ty miliony jsou jedině z blesku a TV. Ty miliony si nepřečetli ani znění amnestie, ne tak aby nad tím přemýšleli! EU

5 5
možnosti
Foto

Proč tomuto zvláštnímu textu říkáte dopis ? Dopisy se maji zasílat adresátům zavřené, jinak nejde o dopis, nýbrž pamflet Rv

3 9
možnosti
LZ

Aproč,mladý  muži,nenapíšete  Nečasovi a  ministru sprave dlnosti ?Bez  rady Blažka a  podpisu vepřojda by  amnestie  nebyla .Tak co být spravedlivý?

5 6
možnosti
HM

což jste  nepochopila ?nejde o amnestii,ale plivnout  si na prezidenta..

8 8
možnosti
Foto

Zamyslete se mladý muži, zda se před amnestií také náhodou nekradlo, neznásilňovalo a nevraždilo. A také nad tím, zda by ten pachatel nekonal stejně, kdyby byl propuštěn o pár měsíců později.

12 11
možnosti
MW

Zamyslet se může, ale protože nikdo nevidí do budoucnosti, tak je váš argument alibistický. Znásilnění, vražda, krádež byla u lidí, co byly propuštěny na amnestii to je fakt. Netušíte zda by se kriminálník nepolepšil a zda by to udělal. Faktem zůstává že amnestovaní znovu míří do kriminálu což by se nestalo, kdyby jemnost pán přemýšlel.

8 5
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4447x
Student vysoké školy UK, Fakulty sociálních věd - znechucený politickou situací, nadšený fanoušek filmu a sportu, troufalý optimista.

Twitter: @petan416 (https://twitter.com/petan416)

Seznam rubrik